Проти компанії, яка відмивала гроші прихожан Аделаджі, порушили справу


МВС порушило кримінальну справу за фактом незаконної діяльності консалтингової компанії "Ліоне Банк". Про це у вівторок на прес-конференції розповів начальник Держслужби з боротьби з економічною злочинністю Леонід Скалозуб, повідомляє  "Київ.proUA.com".

За його словами, структура займалася наданням інформаційно-консультативних послуг з розміщення коштів за межами України. Як стало відомо, значну кількість клієнтів компанії становлять прихожани "Посольства Божого" Сандея Аделаджі.

Також Скалозуб зазначив, що вклад кожного з клієнтів становить від 250 до 5 тисяч доларів. Наразі до міліції звернулося вже 110 громадян із заявами про порушення їхніх прав. Точна сума залучених коштів у компанію "Ліоне Банк" наразі не встановлена, але вже відомо про залучення близько 8,5 мільйонів доларів.

Крім того, Скалозуб повідомив, що усі кошти клієнтів через банківський переказ надходили на адресу кіпрської компанії. На даний момент є дані про приблизно 1,5 тисяч осіб, які стали клієнтами компанії.

Як відомо, раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про причетність церкви "Посольство Боже" до діяльності фінансової групи "Кінгз Кепітал".
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ