У 2011 з’явиться "Бульвар на Позняках" за $100 мільйонів


На початку наступного року на Харківському масиві почнеться будівництво нового торгово-розважального центру "Бульвар на Позняках". Загальний обсяг інвестицій в проект складе близько $100 мільйонів.

Відкриття ТРЦ заплановане на перший квартал 2011 року, пише Київ.proUA.com з посиланням на  "Деловую столицу".

Розробниками проекту масштабного ТРЦ, який повинен з`явитися на перетині вулиць Анни Ахматової і Драгоманова, виступили ізраїльські та вітчизняні архітектори. З українського боку проектування здійснює Союз урбаністів "Інститут урбаністики в м. Києві", а з ізраїльського - архітектурна майстерня, очолювана Моше Цуром.

Замовником, інвестором і девелопером проекту є найбільший ізраїльський девелопер - компанія Azorim Group у партнерстві з іншою ізраїльською фірмою - LR Group, що працює на ринку України з 1993 р.

Об`єкт буде зведений на ділянці трикутної форми площею більше 1 га, який знаходиться у власності інвестора і вільний від будь-яких будівель. Загальна площа ТРЦ, що візуально є кількома зрощеними багаторівневими об`ємами, складе 60,6 тис. кв. м, з яких 28 тис. кв. м буде відведено під торгівлю.

У підземному рівні розташується гіпермаркет на 5 тис. кв.м. З першого по третій поверхи будуть розміщені магазини одягу, взуття, парфумерії і косметики, подарунків і аксесуарів, які займуть до 1,5 тис. кв. м, а також супермаркет електроніки і побутової техніки аналогічної площі.

Четвертий рівень планується відвести під розважальну зону, представлену кінотеатром і боулінг-клубом. Також проектом передбачене спорудження дворівневого підземного паркінгу на 400 машиномісць. За даними видання, зараз замовник веде переговори щодо купівлі додаткової прилеглої території для організації наземного паркінгу.

Початок будівництва запланований на I квартал 2009 р., а завершення - на II квартал 2011 р. Тендер з вибору генпідрядчика буде проведений протягом найближчих двох місяців.

Якірними орендарями ТРЦ виступлять супермаркет, кінотеатр і боулінг. Як міні-якорі до складу комплексу увійдуть п`ять магазинів у форматі універмагу. На другому рівні також розміститься клініка сімейної медицини, яка, на думку девелопера, є пріоритетною складовою проекту, що реалізовується в спальному районі міста. Після введення в експлуатацію управлінням ТРЦ займеться власник за допомогою створеної під цей об`єкт управляючої компанії.

Згідно з існуючим бізнес-планом, інвестиції в реалізацію проекту складуть близько $100 мільйонів, а термін його окупності - від восьми до десяти років.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ