Пішохідний міст може "піти" в Дніпро



Фото picasaweb.google.com
Над Пішохідним мостом і киянами, які полюбляють ним прогулюватися, нависла реальна загроза -  у цій зоні може обвалитися схил.

Аби запобігти лихові, торік розпочали укріплення ділянки. Проте за виконані роботи місто має борг близько 2 мільйонів гривень. Тож укріплення зупинено, пише муніципальна газета "Хрещатик".

Окрім цієї критичної точки, в Києві є ще до 30 повзучих ділянок. Однак замість належної уваги в управління протизсувних робіт відбирають приміщення опорних дільниць. А саме відомство перепрофілювали на ВАТ. Тим часом, поки підприємство стоїть, схили продовжують повзти.

Схили правобережної частини Києва зсувонебезпечні. На проміжку від Поштової площі до мосту Патона є щонайменше 33 зсувні ділянки. Найнебезпечніша, зважаючи на геологічну ситуацію, а також кількість відвідувачів, -  у районі Пішохідного мосту і Паркової дороги. Фахівці кажуть, що ця частина схилу може просто обвалитися у Дніпро.

"Нині ми працюємо в парку Вічної слави і в районі другої зсувної ділянки, так званого цирку. Це саме навпроти Пішохідного мосту. Кілька років тому там стався зсув. Схил і досі у ненадійному стані", - розповів заступник голови Спеціалізованого управління протизсувних підземних робіт Петро Кисленко.

За його словами, на проблемній ділянці було заплановано провести укріплення. Проект передбачав зведення трьох підпірних стінок, поверхневої мережі водовідведення та дренажної системи. Роботи розпочали торік. Але вже тоді виникли проблеми з фінансуванням.

"Ми не можемо далі працювати, оскільки за минулий рік недоотримали 1 мільйон 443 тисячі гривень, а ще 769 тисяч гривень місто винне вже за цей рік", - розповів Кисленко.

За його словами, аби хоч якось виконати першочергові роботи, довелося знімати мінімальні кошти з інших об'єктів. Робітникам виплачували зарплатню утричі меншу, ніж належить, а матеріали брали в борг під "чесне слово".

"Тепер будівництво повністю зупинилося, бо немає абсолютно фінансування. Генеральний підрядник подав на нас до суду, бо не сплачено за виконані роботи", - поскаржився Кисленко.

Крім фінансових труднощів, в управлінні протизсувних робіт проблеми виникли ще й з експлуатаційними дільницями. Нині таких по місту сім. На цих об'єктах зберігаються запаси матеріалів, приладдя для роботи. Проте сьогодні приміщення дільниць в управління забирають.

У "протизсувників" уже немає приміщення на вул. Панфіловців, 30, побудованого спеціально для музею Великої Вітчизняної війни. Хочуть забрати у відомства дільниці на Парковій дорозі й Набережному шосе біля Пішохідного мосту.

"Очевидно, ці приміщення хочуть продати. А як експлуатувати захисні споруди? Без них схили просто сповзуть у Дніпро. Сьогодні ніхто над цим не замислюється, думають, що управління протизсувних робіт -  це щось непотрібне", - непокоїться Кисленко.

На його думку, ще однією бідою управління стало його перепрофілювання із комунального підприємства на відкрите акціонерне товариство. За словами Кисленка, через "втрату статусу" якраз і виникли проблеми з фінансуванням. Крім того, виникли зволікання з оформленням дозвільних документів.

"Іноді, щоб розпочати роботу, доводиться чекати на підпис документа цілий рік. Неможливо нічого вирішити. Просто руки опускаються", - говорить Кисленко.

Він відзначив, що за 50 років роботи вперше зіткнувся з таким ставленням до далеко не другорядного питання безпеки киян. А поки чиновники міркують, підписувати документ чи ні, протизсувні роботи -  це бізнес чи, може, обов'язок, схили тихо повзуть у Дніпро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ