"Житлобуд" забрав руки від Жовтневої, щоб не дискредитували БЮТ?


Будівельна компанія "Житлобуд" припиняє будівництво підпірної стіни на території Олександрівської лікарні.

Про це у заявив член фракції БЮТ у Верховній Раді, директор компанії "Житлобуд", яка веде будівництво на території лікарні, Іван Куровський.

За його словами, обвинувачення на телебаченні та в друкованих ЗМІ з приводу забудови Жовтневої лікарні мають на меті за будь-яку ціну  дискредитувати політичну силу Блок Юлії Тимошенко.

"Останнім часом в українських засобах масової інформації все частіше почала з'являтися неправдива інформація про будівельну компанію "Житлобуд" та будівництво підпірної стінки проти зсуву ґрунту за адресою м. Київ, вул. Шовковична, 39/1 "а"", йдеться в заяві Куровського.

За його словами, "так звані захисники невідомо чого, спільно з глашатаями Київської міської державної адміністрації відверто спекулюють на темі будівництва, намагаються скомпрометувати моє ім'я, постійно спотворюють факти і цинічно вводять в оману мешканців столиці і всю громадськість України".

У заяві йдеться про те, що активістами по боротьбі з будівництвом, була подана позовна заява до суду загальної юрисдикції з метою визнати будівництво незаконним. Під тиском міської влади, керівництво Олександрівської клінічної лікарні вимушене було подати такий же судовий позов до господарського суду Києва.

"Однак чотири суди: Шевченківський районний суд, Київський апеляційний адміністративний суд, Господарський суд та Київський апеляційний господарський суд не задовольнили вимог позивачів і визнали: будівництво проводиться на законних підставах, жодних порушень зі сторони будівельної компанії немає", йдеться в заяві.

Куровський відзначив, що компанія "Житлобуд" вже провела реконструкцію корпусів Олександрівської клінічної лікарні і, відповідно до укладених угод, повинна була провести благоустрій території міської лікарні.

"Але рішення судових інстанцій про законність будівництва, факт реальної допомоги міській лікарні, яка не має власних коштів і не може сподіватися на допомогу міської влади для проведення елементарного ремонту, не зупиняють так званих "активістів", і вони продовжують свою цинічну, брехливу інформаційну кампанію", - сказав Куровський .

Він нагадав про заяви, що будівництво буцімто ведеться на місці старого кладовища, у похованнях якого виявлена сибірська виразка. За словами Куровського, була проведена санітарно-епідеміологічна експертиза і комісія визнала, що у ґрунті не виявлено збудників особливо-небезпечних інфекцій, в тому числі сибірки.

Куровський розповів про серйозну загрозу зсуву ґрунту схилу на територію Олександрійської міської лікарні.

"Саме через таку загрозу Головою КМДА Л.Черновецьким було видано розпорядження від, відповідно до якого, компанія "Житлобуд" зобов'язалась здійснити роботи з влаштування підпірної стіни для запобігання зсувів", йдеться в заяві бютівця.

"Але через блокування роботи найманими пікетувальниками - ці роботи так і не розпочалися", - сказав Куровський.

За його словами, компанія "Житлобуд" готова негайно розпочати проведення робіт по зведенню захисних підпірних споруд, які забезпечать Олександрівську лікарню від загрози зсувів, але за однієї умови: якщо міська влада, правоохоронні органи забезпечать можливість зведення захисної споруди.

"Якщо такі умови не будуть забезпечені - компанія ЗАТ "Житлобуд" знімає з себе всю відповідальність за наслідки можливих зсувів в районі міської лікарні", йдеться в заяві Куровського.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ