Турчинов дав десять, щоб зробити проїзд по 1 гривні


Перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов дав 10 днів на вирішення питання стосовно ціни на транспорт.

До такого рішення він дійшов по закінченні перевірки робочою групою обґрунтованості підвищення  цін на проїзд, повідомляє прес-служба Турчинова.

За розрахунками робочої групи, обґрунтована вартість проїзду в київському метрополітені повинна складати 91 копійку. Відповідні висновки надані до Київської міської державної адміністрації, якій доручено на підставі цих розрахунків привести у відповідність тарифи.

Крім того Турчинов дав доручення перевірити відповідність до чинної Конституції рішення КМДА щодо впровадження диференційованого  підходу до сплати підприємствами комунальних послуг.

"Неприпустимо вирішувати питання одних підприємств за рахунок інших", - сказав перший віце-прем‘єр -міністр.

Він наголосив, що за Конституцією, всі мають рівні права, і "тарифи не можна використовувати в якості податків, для зведення стосунків чи економічного покарання".

Олександр Турчинов також доручив Міністерству юстиції, Міністерству житлово-комунального господарства, Міністерству економіки та Міністерству транспорту встановити жорсткий контроль  за тарифною політикою, яку ведуть місцеві органи влади на місцях.

Як повідомлялося, у четвер на засіданні Київради з голосу було внесене питання стосовно зниження тарифу на проїзд до 1 гривні.

Проте таке рішення не було прийняте, оскільки за нього проголосували лише 58 депутатів.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ