Черновецький відпіарився на аукціоні, щоб "доїти" бюджет?


Заява Черновецького про те, що "багаті чиновники будуть їздити на своїх автомобілях"  - піар з нульових соціальним ефектом.

Про це заявив Віталій Кличко у п'ятницю.

За його словами, показовим розпродажем автопарка мерії під девізом "Заберемо у чиновників автомобілі", мер вбиває одразу кількох зайців, повідомляє прес-служба Блоку Кличка.

"По-перше, позбувшись їх, він виганяє на вулицю близько 200 чоловік обслуговуючого персоналу, яким не треба більше платити гроші.  І всі ці люди в умовах кризи залишаться без роботи!" - сказав Кличко.

По-друге, мер отримує можливість "доїти" бюджет! Для своїх же чиновників! Справа в тому, що законодавство, за умови продажу службових авто, дозволяє Черновецькому віддавати своїм заступникам компенсації "на пальне". В залежності від обсягів двигуна, сума ця немаленька - від 6 до 12 тисяч гривень щомісячно, підкреслив депутат.

"Якщо підрахувати суму компенсацій, то виходить, що кожен з "замів" Черновецкого зможе за два роки накопичити грошей на новенькі іномарки. А старі машини можна знову виставити на аукціон", - додав Кличко.

Він також відзначив, що у зв'язку з розпродажем, залишаються порожніми гаражі автомобілів. А під ними - дорогоцінна столична земля, яку теж можна вигідно продати. 

"Тому головна мета аукціону - дати можливість київській владній еліті їздити на своїх автомобілях на роботу, та ще й отримувати за це кошти з бюджету", - підсумував Кличко.

Як відомо, у п'ятницю пройшов аукцыон з продажу автопарку мерії. Черновецький виклав 1,5 мільйона гривень за раритетну "Чайку" секретаря Компартії України Володимира Щербицького.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ