Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/492fa3ed4a890/
Українська правда
Київ

Київрада не захотіла знизити тарифи на проїзд

28.11.2008  09:30

Київська міська рада не підтримала проект рішення, внесений фракцією БЮТ, про зниження тарифів на проїзд у пасажирському транспорті до 1 гривні.

За цей проект рішення проголосували 58 депутатів Київради. Свої голоси віддали: БЮТ - 31 депутат, Блок Кличка - 14, Блок Литвина - 11 і Блок Катеринчука - 2 депутати.

Депутати від Блоку Черновецького, ГАК, Партії регіонів та позафракційні не брали участі в голосуванні, повідомляє УНІАН.

До порядку денного засідання сесії проект БЮТ був внесений з голосу, і його внесення підтримали 62 з 116 депутатів Київради, присутніх у залі (БЮТ - 32, Блок Кличка - 14, ГАК - 2, позафракційні - 1, Блок Литвина - 11, Блок Катеринчука - 2). Партія регіонів та Блок Черновецького не брали участі у голосуванні.

Цей проект передбачав доручити КМДА відмінити розпорядження від 30 жовтня про збільшення вартості проїзду у 3-4 рази та обмежити граничний рівень тарифів на перевезення не більше 1 гривні.

Також з голосу був внесений для розгляду депутатами інший проект рішення, який також стосувався тарифної політики на перевезення пасажирів. Цей проект про додатковий соціальний захист окремих верств населення підготовлений постійною комісією Київради з питань соціального захисту. Його внесення ініціювала фракція Блоку Черновецького.

Згідно з цим документом, кількість киян, що користуватимуться пільгами на проїзд в громадському транспорті, збільшується з 550 тисяч до 700 тисяч осіб. Зокрема, вперше надаватиметься право безкоштовного проїзду в метро усім без винятку київським пенсіонерам. Внесення цього проекту рішення до порядку денного підтримали 92 зі 119 депутатів Київради.

Обговорення цих двох проектів рішень тривало дві години.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.