Війна за Жовтневу: здорові молодики і побиття активістів



У четвер зранку будівельники брутальним чином завезли техніку на територію Жовтневої лікарні для продовження там будівельних робіт.

Протягом кількох тижнів місцевим активістам вдавалося успішно блокувати в'їзд біля бокових воріт лікарні. Однак у четвер близько 6:30 ранку будівельники відчинили машину академіка Вадима Березовського, який чергував там вночі, і викинули його з машини.

Професорові  при цьому вивихнули руку, повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

Машину скинули вниз на сходинки пішохідної доріжки, перегородивши прохід пішоходів по вулиці Шовковичній. Далі будівельники розрізали болгаркою огорожу пішохідної доріжки і викинули її на проїжджу частину, повідомляють активісти.

За словами Вадима Березовського, групою захоплення керував директор з виробництва компанії "Житлобуд" В.Н. Мікунов. Тим часом місцеві мешканці викликали по телефону міліцію, яка приїхала у кількості близько 10 чоловік, усі офіцери.
Машину чергового активіста виштовхали на тротуар 
 Молодики спортвної статури відтискали активістів

Також з'явилися невідомі молоді люди у чорних куртках. Місцеві (також  близько 10 осіб, переважно жінки), намагалися перегородити в'їзд. Активісти утворили живий ланцюг, однак група молодиків у чорному їх брутально відтіснила. При цьому, за словами активістів, декілька жінок отримали травми.  

Протистояння було жорстким  

В результаті будівельний кран та екскаватор заїхали на будмайданчик. Міліція весь цей час спостерігала за подіями, не втручаючись. Очолював міліціонерів заступник начальника Печерського РОВД з охорони суспільного порядку.

Врешті-решт будівельна техніка проїхала на територію лікарні 
Активісти нагадали, що перед останніми виборами міського голови особисто Олександр Турчинов давав обіцянки, що депутат від БЮТ Іван Кіровський відмовиться від спроб знищення найстарішої лікарні Києва.  

Фото надані активістами

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ