У Кличка вимагають звіту метрополітену про гроші "мимо каси"


Мінімум 4 мільйони гривень лише за один день вівторка, 4 листопада, заробило КП "Київський метрополітен".

Про це заявляють депутати Блоку Кличка у Київраді.

За їх словами, більша частина цієї суми осіла в саморобних урнах, що їх поспіхом зробили працівники метро в день введення нових тарифів. Тому скільки грошей фактично дійшло до підприємства,  стало приводом  для відповідного депутатського запиту до керівництва метрополітену від  Блоку Кличка. 

За словами заступника лідера фракції Наталії Новак, метрополітен, який більше за всіх заявляв про необхідність збільшення  тарифів та повну готовність до нововведення, створив всі можливості для махінацій з обміном жетонів.

"Перевізник сам спровокував нездоровий ажіотаж на станціях метро. Вводити нові жетони можна було не на наступний день після опублікування розпорядження мера, а хоча б через добу. Аби дати людям  можливість напередодні ввечері  запастися новими жетонами та не псувати  свої нерви",  -  заявила Новак.

Вона переконана, що гонитва за 2 гривнями з кожного пасажира перемогла здоровий глузд: каси перетворилися на пункти обміну, а коли стало зрозуміло, що з натовпом не впоратись, біля турнікетів встановили прозорі урни. 4 листопада в час пік туди кидали все - старі жетони, гроші. Урни виявились замалими, їх спустошували по кілька разів на день.

"Обіг непідзвітних коштів 4 листопада був колосальний! Офіційний мінімум добової виручки метрополітену при нових тарифах - 4 мільйони гривень", підсумувала Новак. 

У зв'язку з цим Блок Кличка вимагає від директора метрополітену надати інформацію про те, скільки урн було виставлено у ранкові години 4 листопада (у розрізі станцій метрополітену); яким чином вказані урни було опломбовано.

А також скільки актів за результатами відкриття таких урн було складено та якими посадовими особами і скільки готівки було заактовано після відкриття цих урн (у розрізі станцій метрополітену).

Відповідь на депутатський запит Блоку Віталія Кличка має бути надана  керівництвом метрополітену в 10-денний термін.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ