"Київенерго" морозить киян, щоб спровокувати підвищення цін?


Затягуючи оплату боргів перед "Київенерго", влада підіграє монополісту, який прагне підвищити  тарифи на тепло. Житлові будинки, лікарні, дитсадки та  школи вже стали заручниками цієї гри.

Про це заявили депутати Блоку Кличка.

"2 мільйони киян  через примусове зниження тиску на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 вже більше тижня відчувають холод в оселях. Їх не зігрівають  заяви мера про вирішення проблем  з оплатою боргу перед "Київенерго", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами депутатів, "Київенерго" від погроз рішуче перейшла  до справи: киян поступово позбавляють гарячої води та гарячого опалення. Через зниження тиску майже 5 тисяч жилих будинків, 184 лікувальних установи, 276 дитячих будинків, 233 школи, та  3,5 тисячі відомчих організацій не отримують  тепло. Причина - борги міста перед "Київенерго".

У міському бюджеті передбачена компенсація "Київенерго"  між тарифом та "економічно обґрунтованими витратами" підприємства. Однак, мільйонних виділень з бюджету "Київенерго" хронічно не вистачає.

Крім того, відзначають у Блоці Кличка, невідомо, в якому напрямку йдуть ці кошти. З більш ніж  245 мільйонів гривень, виділених на нещодавній сесії Київради, керівництво енергомонополіста заявляє, що  отримало лише ... 30 мільйонів. 

"Мер "заспокоїв" киян обіцянками, що він вийде з цього скрутного становища, адже начебто "Київ на сьогодні є єдиним платоспроможним містом" в Україні.  Разом з тим, він не сказав, коли саме  розрахується з монополістом. Все це - ознаки непрофесійності владної команди на порозі зими" , -  заявляють у Блоці.

Депутати переконані, що шантажем та холодними батареями "Київенерго" підштовхує владу на підвищення тарифів і для населення. Схоже на те, що влада та монополіст діють  в змові, коли  один  -   вимикає киянам тепло за борги міста, а  інший  - рятує підприємство підвищенням цін для населення.

"Тактика змови влади та підприємств вже була апробована під час лобіювання інших, непопулярних для мера дій. Кияни пам'ятають істерію навколо ціни на хліб, тарифів в метро", йдеться в повідомленні Блоку.

"Влада пожинає плоди роздачі комунальних підприємств в приватні руки, які дозволяють собі приховувати фінансові звіти та реальну собівартість послуг. Ми вимагаємо   негайного незалежного аудиту підприємств, які формують тарифи на комунальні послуги та перегляду рішення про створення "Київенергохолдингу", - заявили в Блоці Кличка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ