КРУ у театрі "Київ" виявило порушень на 274 тисячі


Контрольно-ревізійне управління в Києві провело ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ТОВ "Муніципальний театр "Київ" за період з 1 березня 2007 по 1 жовтня 2008 року.

Внаслідок перевірки встановлено порушень на суму майже 274 тисяч гривень, повідомляє Київ.proUA.com з посиланням на прес-службу КРУ.

Так, під час проведення контрольного заходу встановлено, що Театр заплатив ТОВ "Лебедьбуд" 204,15 тисяч гривень за ремонтні роботи з облаштування подвір'я під Літній театр, термін виконання яких згідно з умовами договору 31.12.2008.

Договір про виконання робіт підписано 19.09.2008, а сам акт приймання виконаних робіт зареєстровано в ГУ ДКУ в Києві вже через 10 днів. Коли ревізори обстежили подвір'я на Андріївському узвозі, з'ясувалося, що станом на 15 жовтня роботи з облаштування подвір'я під Літній театр не виконано на суму 180,42 тисяч гривень.

Ревізією в інших приміщеннях театру виявлено завищення норм на будівельно-монтажні роботи та завищення обсягів виконаних ремонтних робіт на 7,65 тисяч гривень.

Крім того, працівники КРУ зафіксували, що через неповне відображення в бухгалтерському обліку операцій за розрахунками з бюджетом за орендоване приміщення кінотеатру "Краків" бюджетом міста Києва в ревізійному періоді недоотримано надходжень в розмірі 36,64 тисяч гривень.

Також встановлено, що при відсутності вакантної посади в штатному розписі в січні 2008 року Театр прийняв режисера-постановника, що спричинило зайве витрачання з міського бюджету 4,2 тисяч гривень.

У 2007 році без проведення тендерних процедур закуплено послуги з оренди нежитлового приміщення на загальну суму 44,9 тисяч гривень. При цьому голова тендерного комітету та заступник головного бухгалтера проводили процедури закупівлі без відповідної кваліфікації.

За порушення законодавства при здійсненні закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти та бюджетного законодавства на директора-розпорядника (голову тендерного комітету) та директора - художнього керівника складено протоколи, які направлено для розгляду до Подільського районного суду міста Києва.

За порушення законодавства у веденні бухгалтерського обліку трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано до СБУ в Києві для відповідного реагування, а також для вирішення питання про відшкодування збитків.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ