Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4925360d0304e/
Українська правда
Київ

У столиці розпочалося аварійне відключення тепла

20.11.2008  11:03


У середу  внаслідок примусового пониження тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 "Київенерго" було аварійне відключення.

Внаслідок цього температура прямої мережевої води на ТЕЦ-6 знизилася до 50°С, повідомляє прес-служба "Київенерго".

На ТЕЦ-5 внаслідок примусового пониження тиску газу і відбулося аварійне розвантаження блоку потужністю 250 МВт до мінімально допустимого рівня генерації. З цих же причин аварійно відключені два водогрійні котли ТЕЦ-5, що призвело до зниження прямої мережевої води до 54 °С.

Внаслідок примусового пониження тиску газу на київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 зниження температури вплинуло на опалення 9197 споживачів.

Недогрів відчули 4995 житлових будинків, 184 лікувальні заклади, 276 дитсадків, 233 школи, 3509 відомчих закладів. Загалом, невиконання температурного графіку теплоносія вплинуло на якість послуг з гарячої води та централізованого опалення для 2 мільйонів мешканців Києва.

За словами технічного директора "Київенерго" Юрія Гладишева, компанія неодноразово попереджала про вірогідність аварійного відключення блоків київських ТЕЦ, але питання постачання природного газу на енергооб'єкти компанії досі не вирішується.

"Ситуація щодо енергозабезпечення столиці наразі залишається критичною. Про загрозливий стан з опаленням столиці "Київенерго" інформує офіційними листами всі органи влади, від яких залежить стабілізація ситуації", - сказав Гладишев.

Він також відзначив, що попередження про можливі наслідки у разі зупинки теплоцентралей надіслано також МНС, всім контролюючим та правоохоронним органам.

"Українська правда. Київ" 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.