Мер готує киянам "тарифний подарунок"


Підвищення житлово-комунальних тарифів для населення буде новорічним подарунком Черновецького для киян.

У цьому переконаний директор Аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко.

"Сьогодні пересічний мешканець остаточно спантеличений суперечливими повідомленнями ЗМІ про те, чи буде зростати плата за житло та комунальні послуги", - пояснює експерт.

"Василь Яструбінський, начальник ГУ цінової політики, каже - будуть; Ірена Кильчицька, ще не вийшовши з декрету, - не будуть; Черновецький запевнює французького посла - рости будуть, але не для тих, хто "голосує за мене" - каже Сергієнко.

Для того, щоб відповісти на питання - чи будуть підвищені тарифи для населення, не треба далеко ходити.

На під'їздах багатьох київських будинків з'явилися оголошення, які, на відміну від столичних начальників, красномовно свідчать - будуть.

 
Сьогодні на людей спрямована потужна інформаційна атака з метою підготовки їх до різкого зростання житлово-комунальних платежів, йдеться в повідомленні прес-служби "Інституту міста".

Як відомо, на сесію Київради 30 вересня вже вносився проект рішення щодо підняття ЖК-тарифів для населення на 50%, однак при голосування більшість Черновецького його... не підтримала (не кажучи вже про інші фракції).

Усе через те, що за декілька хвилин в сесійну залу мер Леонід Черновецький і оголосив, що він не може цього допустити і піднімає тарифи "лише для багатих" або, як образно сказав мер - "для банків і стріп-барів" - в 5-10 разів.

Імовірно до останнього розряду потрапили ринки та супермаркети, де купляють харчі найбідніші виборці Черновецького.

"Коли підвищували ціни на хліб - Київраду пікетували пекарі, коли на транспорт - метрополітенівці, а тепер - "попереджають" ЖЕКи. Нема сумнівів, що Черновецький буде звинувачувати у підвищенні тарифів Кабінет міністрів, хоча у самого дірка в кишені розміром у 3 мільярди гривень - саме стільки коштів не зібрала команда Черновецького до міського бюджету", - вважає Сергієчко.

Ось чому, за його словами, "замість виплати компенсацій з бюджету, Черновецький хоче перекласти свою безпорадність на гаманці киян. І зробить це під Новий рік".

"Українська правда. Київ" 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ