"Київенерго" лякає енергетичним колапсом


"Київенерго" звернулася до Київської міської державної адміністрації з офіційним листом щодо критичної ситуації, що склалася з енергозабезпеченням столиці.

В листі у черговий раз наголошується потреба якомога швидшого виділення для "Київенерго" з міського бюджету коштів, необхідних для компенсації різниці в тарифах на теплову енергію та отримання необхідних лімітів природного газу, що забезпечить стабільну роботу компанії.

"Ситуація щодо енергозабезпечення столиці залишається критичною. Питання постачання природного газу на енергооб'єкти АК "Київенерго" не вирішуються. Вірогідність аварійного відключення блоків київських ТЕЦ значно зросла", - говориться у листі.

Як повідомляє прес-служба компанії, станом на 19 листопада "Київенерго" має борг за газ перед "Газом України" у розмірі 155 мільйонів гривень. Згідно з законодавством компенсація коштів для "Київенерго" із міського бюджету у 2008 році повинна скласти 790,8 мільйонів гривень. Наразі компанія отримала лише 386,8 мільйонів.

"Київенерго" акцентує увагу КМДА на те, що вже вдруге газотранспортна організація примусово обмежила газопостачання теплоелектроцентралей компанії.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ