Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4923dd1e9d2e1/
Українська правда
Київ

Прокуратура заступилася за охоронну зону Києва

19.11.2008  10:32

Прокуратура столиці провела перевірку щодо законності будівництва офісно-торговельного центру на вул. Б.Хмельницького, 7 у Шевченківському районі столиці.

Внаслідок перевірки встановлено, що дана земельна визначена як охоронна зона пам'ятки історії  національного значення - будівлі Державного академічного театру російської драми імені Лесі Українки.

Згідно з законом на охоронюваних археологічних територіях, у межах зон охорони пам'яток забороняються будь-які містобудівні перетворення та будівельні роботи без дозволу відповідного органу охорони культурної спадщини, повідомляє прес-служба прокуратури.

Як з'ясувалося, ТОВ "Альянс-Центр" розпочало будівництво офісно-торговельного центру на вказаній земельній ділянці за відсутності дозволу центрального органу виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини.

Прокуратура столиці внесла приписи начальникові Державної архітектурно-будівельної інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва та начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Києві про скасування дозволу на проведення будівельних робіт та зупинення будь-яких робіт на даній земельній ділянці. 

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.