Черновецького попросили скасувати нові тарифи на компослуги


Антимонопольний комітет офіційно рекомендував Київській міськадміністрації скасувати розпорядження щодо підвищення тарифів на компослуги або змінити їх відповідно до норм конкуренційного законодавства.

Про результати розгляду вимог Комітету міська влада повинна повідомити впродовж десяти днів, повідомляє прес-служба АМКУ.

Дане рішення прийнято одноголосно членами Комітету у вівторок на спеціальному засіданні з цього приводу. Зважаючи на те, що КМДА передбачила збільшення плати з 1 грудня, рекомендації Комітету покликані запобігти встановленню економічно необґрунтованих тарифів.

При цьому рекомендації Комітету, перш за все, спрямовані на збереження конкурентоспроможності виробників та на мінімізацію негативного впливу нових тарифів на цінову ситуацію на соціально важливих ринках Києва.

Комітет зобов'язав КМДА усунути дискримінаційні тарифи для супермаркетів та інших торговельних мереж, операторів мобільного зв'язку та приватних нотаріусів, банківських та страхових установ тощо. Рішення Комітету жодним чином не стосується гральних та розважальних закладів.

За словами в.о. голови Антимонопольного комітету Олександра Мельниченка, Комітет захищає інтереси і гаманці кожної сім'ї. 

"Врешті-решт рішення Комітету захищає інтереси і гаманець кожної української родини, адже введення розпоряджень КМДА в дію може негативно відобразитися на цінах на продукти харчування та життєво необхідні послуги зв'язку, нотаріальні, банківські й інші", - сказав Мельниченко.

Він відзначив, що саме тому Комітет порушив справу і висунув обґрунтовані вимоги до міської влади, обов'язок якої тепер у встановлений термін вжити вичерпних заходів, щоб не спровокувати і не допустити підвищення цін.

Як відомо, раніше Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних дій з боку Київської адміністрації.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ