За розпорядження Черновецького взявся АМКУ


Антимонопольний комітет України порушив справу за ознаками антиконкурентних дій з боку Київської адміністрації.

Це стало наслідком прийняття столичною владою розпоряджень щодо суттєвого підвищення з 1 грудня тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб без належного економічного обґрунтування.

Як з'ясував Комітет за результатами проведених слухань з цього приводу, КМДА фактично застосувала формальний підхід до підвищення тарифів на теплову енергію, водопостачання і водовідведення, повідомляє прес-служба АМКУ.

Наприклад, за опалення окремі суб'єкти, серед яких супермаркети і торговельні центри, банківські установи та оператори мобільного зв'язку, повинні сплачувати рівно в 10 разів більше: з 219,72 грн. до 2197,2 грн./Гкал.

За послуги водопостачання і водовідведення деякі підприємства мають розраховуватися за визначеними для бюджетних установ тарифами.

Мають місце зафіксовані в розпорядженнях Київської адміністрації факти, коли для підприємств передбачено плату втричі та навіть вп'ятеро більше за їхніх конкурентів.

За словами виконувача обов'язків голови Комітету Олександра Мельниченка, застосований київської владою підхід ставить зазначені підприємства у нерівне становище та може призвести до спотворення конкуренції, чого Антимонопольний комітет не дозволить в жодному разі.

"Однак, понад усе мене сьогодні турбує те, що аргументи підприємців, озвучені під час слухань, чітко засвідчили, що підвищення комунальних тарифів неодмінно перекладеться на товари і послуги для громадян. Такого нехтування інтересами киян я й інші члени Комітету не допустимо", - сказав Мельниченко. 

"Українська правда. Київ"
 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ