Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4922740675a62/
Українська правда
Київ

Столиця готується до річниці Голодомору

18.11.2008  08:51

В рамках підготовки до 75-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні, міська влада Києва здійснила низку організаційних заходів.

Зокрема, у столичному метрополітені транслюються тематичні аудіо та відео сюжети, повідомляє прес-служба КМДА.

Аналогічні відеоматеріали транслюються і комунальними ЗМІ. До 22 листопада, в день відкриття Меморіалу пам'яті жертв голодомору, у столиці встановлять соціальну рекламу на різноманітних носіях зовнішньої реклами. Крім того, в столиці буде тимчасово демонтовано рекламу, не пов'язану із скорботними заходами.

Зокрема, на зупинкових комплексах та на вулицях, які перебуватимуть в епіцентрі подій. Виготовляється необхідна кількість національної атрибутики, забезпечується проведення громадсько-просвітницьких заходів.

За словами заступника мера Анатолія Голубченка, необхідно підготувати детальний сценарій скорботних заходів, пов'язаних з роковинами української трагедії, адже у них візьмуть участь близько 35 тисяч осіб - це делегації з різних регіонів України та гості з інших держав.

"Дуже важливо, щоб все пройшло злагоджено та систематизовано", - зауважив він.

За словами заступника голови міськадміністрації, робота безпосередньо на об'єкті досить напружена. Це пов'язано з тим, що влада отримала проект майбутнього Меморіалу тільки 3 місяці тому.

"Більше того, це був навіть не проект, а передпроектні розробки, за якими ми і почали будувати, аби встигнути із здачею об'єкту у визначені строки. Проект ми отримали вже під час виконання робіт. Для спорудження Меморіального комплексу використовуються якісні матеріали, працюють висококласні фахівці", - сказав Голубченко.

Він відзначив, що щодня у кілька змін на об'єкті працює близько 500 людей. Вже перекладені усі мережі, збудовано сам пам'ятник, облаштовується підземний простір, доріжки, входи.

"Пізніше нам треба буде ще деякий час, щоб завершити внутрішнє оздоблення комплексу. Паралельно із спорудженням Меморіалу відбувається реконструкція парку Вічної Слави", - повідомив Голубченко.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.