Активісти продовжують трощити зелені паркани забудовників



Фото громадської ініціативи "Збережи старий Київ"
У неділю відбулася акція протесту проти ущільнювальної забудови за адресою вул. Гончара, 17-23. Це будівництво зашкодить сусіднім будинкам, у тому числі лабораторіям Київської ендокринологічної лікарні, погрішить транспортну інфраструктуру.

Окрім того, будівництво ведеться в межах охоронної території заповідника "Софія Київська", повідомляють активісти громадської ініціативи "Збережи старий Київ".

У ході акції було повалено ворота на територію забудови та дві секції бетонного будівельного паркану.

"Місцева ініціативна група та "Збережи старий Київ" планують не зупинятися на досягнутому, а боротися до перемоги", - сказала активіст Інна Совсун.

Перед цим у суботу, 15 листопада поблизу цього ж будівельного майданчика пройшов концерт джазового музиканта, композитора та виконавця Володимира Соляника "Реквієм по старому Києву".

Концерт проходив під гаслом: "Музика проти свавілля" й був спрямований на те, щоб звернути увагу громадськості на цинізм, із яким порушуються права та свободи громадян, законодавство України та знищується заповідна зона Києва

 Володимир Соляник зіграв "Реквієм по старому Києву", а столичні жителі запалили свічки. Усе проти забудови
За словами активістів, будівництво на Гончара, 17-23 веде одна з компаній Івана Куровського, народного депутата від БЮТ, найбільш відомого скандальним будівництвом на Жовтневій лікарні.

Вулиця Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-заповідника "Софія Київська".

Як відомо, на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.

Фото громадської ініціативи "Збережи старий Київ"

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ