Черновецький штовхне киян за межу бідності?


У 2009 році у Києві підвищаться ціни на медпрепарати, харчові продукти, освітні та медичні послуги. Причиною цього стане новий проект рішення мера Леоніда Черновецького, який збільшує  орендну плату за землю у Києві приблизно в 2 рази, а на деяких об'єктах - у 40.

Про це заявляють депутати Блоку Кличка.

"Мерія, яка втратила мільярди на непрозорому розподілі землі Києва,  зараз намагається закрити бюджетні дірки,  кидаючи багатьох киян за межу бідності", - сказала заступник лідера фракції Блоку Наталія Новак.

У проекті рішення, запропонованого Черновецьким на розгляд депутатів, йдеться про те, щоб з 1 січня 2009 року суттєво збільшити у Києві орендну плата за земельні ділянки. Залежно від їх призначення та нормативної грошової оцінки плата має різко зрости у декілька разів.

"Зокрема, у 2,67 рази збільшиться плата для виробників харчових продуктів, у 3 рази - для продуктових ринків, вдвічі - для речових ринків, у 4 рази - для закладів освіти та охорони здоров'я, їдалень, у 2,66 - виробництво спортивних товарів, виробництво ігор та іграшок - у 2,66 рази, у 3,5 рази для торгівлі ліками", - розповіла Новак.

Депутати фракції попереджають про те, що такі рішення спровокують новий стрибок цін для киян і багатьох викинуть за межу бідності, повідомляє прес-служба Блоку Кличка.  

"Підприємці, аби компенсувати витрати, будуть змушені піднімати ціни, скорочувати штат, знижувати зарплату", - сказала Новак.

За її словами, таке підвищення оренди на фоні економічної кризи суттєво погіршить економічну ситуацію в столиці та вдарить по добробуту киян.

Види економічної діяльностічинне рішення Київради "Про орендну плату за землю", %проект Київради "Про орендну плату за землю", % Збільшення, раз
Виробництво харчових продуктів1,542,67
Оптова торгівля і посередництво у торгівлі2105
Роздрібна торгівля фармацевтичними товарами, роздрібна торгівля меблями та ювелірними виробами273,5
Роздрібна торгівля продовольчими товарами1,553,33
Роздрібна торгівля побутовими електротоварами, радіо та телеапаратурою, офісним та компьютерним устаткуванням263
Речові ринки5102
Продуктові ринки263
Інші види роздрібної торгівлі263
Діяльність ресторанів, барів, кафе2,583,2
Діяльність їдалень та послуги з постачання готової їжі144
Функціонування наземної транспортної інфраструктури1,542,66
Гаражно-будівельні, дачно-будівельні кооперативи, колективи індивідуальних забудовників0,030,13,33
Індивідуальні гаражі на прибудинкових територіях та інших міських землях263
Телефонний зв’язок188
Мобільний зв’язок, інтеренет, супутникове телебачення294,5
Освіта, охорона здоров’я144
Соціальна допомога, спорт1,532

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ