Метро підготували до зими


Столичний метрополітен готовий до підземку до роботи взимку.

За словами начальника підземки Петра Мірошникова, зокрема, проведено осінньо-зимовий комісійний огляд усіх функціонуючих 664 вагонів, снігоочисної техніки, розроблені і введені в дію зимові графіки руху поїздів на всіх лініях метрополітену.

З метою покращення організації перевезення пасажирів на станціях Святошинсько-Броварської лінії (станція "Чернігівська", "Дарниця", "Лівобережна") з 1 вересня використовується технологія "засилочних потягів" - окремі потяги від кінцевої станції "Лісова" до станції "Чернігівська" слідують без пасажирів.

Проведені також роботи з підготовки службово-виробничих приміщень до зими: перевірені системи опалення, гарячого та холодного водопостачання, проведена ревізія вентиляційних систем, теплових завіс, калориферів, систем обігріву і вхідних дверей на об'єктах метрополітену.

В структурних підрозділах відкориговані оперативні плани снігоочищення, в яких передбачено порядок, терміни, послідовність і засоби очистки від снігу колій, стрілочних переводів та прилеглих до станцій територій, повідомляє прес-служба КМДА.

Визначені місця складування снігу на промислових майданчиках електродепо та отримано від корпорації "Київавтодор" перелік місць тимчасового накопичення снігу. Відкориговані графіки роботи освітлення, опалення, ескалаторів, вентиляції, устаткування і обладнання на зимовий період.

Перевірена готовність аварійно-відновлювальних формувань до роботи в зимовому режимі, проведено поточний ремонт 59 стрілочних електроприводів. Проведено ревізію та ремонт сигнального інвентарю, підлогомиючих машин та електронагрівальних приладів на станціях метрополітену.

Крім того, працівників структурних підрозділів метрополітену забезпечено зимовим одягом та взуттям.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ