Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/491dae51bcbae/
Українська правда
Київ

У Києві пройде концерт проти забудови

14.11.2008  17:58


15 листопада о 16:30 навпроти будівництва по вул. Гончара, 17-23 відбудеться концерт джазового музиканта, композитора та виконавця Володимира Соляника "Реквієм по старому Києву".  

У пам'ять про кожний знищений історичний будинок та на згадку про виселених зі своїх будинків киян на тротуарі будуть запалені свічки, повідомляє ініціативна група мешканців заповідної зони "Софія київська".

Акція проходитиме під гаслом: "Музика проти свавілля" й спрямована на те, щоб звернути увагу громадськості на цинізм, із яким порушуються права та свободи громадян, законодавство України та знищується заповідна зона Києва, заявляють активісти.

Один з найбільш неординарних джазових виконавців України, лауреат численних премій Володимир Соляник погодився на благодійний виступ, щоб зробити свій внесок у порятунок Києва від беззаконних забудов. Це буде його останній концерт перед довгими гастролями у Норвегії.

Фото надане ініціативною групою  

За інформацією ініціативної групи, будівництво на Гончара, 17-23 веде одна з компаній Івана Куровського, народного депутата від БЮТ, найбільш відомого скандальним будівництвом на Жовтневій лікарні.

Вулиця Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-заповідника "Софія Київська". Як відомо, на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.