Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/491dab4dd6b6e/
Українська правда
Київ

Черновецький залишиться без компенсації за свій "Майбах"?

14.11.2008  17:46

Заступник мера Віталій Журавський стверджує, що чиновники мерії не отримуватимуть компенсації за користування власними автомобілями у службових цілях, оскільки немає відповідного розпорядження міської адміністрації.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, відповідаючи на питання про продаж на аукціоні автопарку мерії і рішення Київради щодо виплат компенсацій представникам столичної влади, які використовуватимуть власні авто на службі.

"Розпорядження Київської міської державної адміністрації з приводу компенсацій витрат для чиновників КМДА немає і не буде. Ви знаєте, що після рішень Київради треба відповідне розпорядження виконавчого органу, щоб щось робити. Такого розпорядження немає і не буде. Ніяких компенсацій не буде", - заявив Журавський.

На зауваження, що такі компенсації передбачені відповідними державними документами, він сказав, що такого закону немає.

"Такого закону немає, бо на території Києва діє закон "Про столицю України - місто-герой Київ", - сказав заступник мера.

Як відомо, в середині листопада мерія Києва планує провести аукціон з продажу 18 з 200 службових автомобілів.

Міський голова Леонід Черновецький заявив, що отримані кошти будуть спрямовані на соціальні програми.

30 жовтня Київрада на сесії погодила запровадження компенсаційних виплат для свого керівництва і керівництва КМДА за користування власними автомобілями для службових поїздок.

Передбачено, зокрема, виплати "у межах та в порядку, визначених наказом Міністерства фінансів України, Міністерства економіки "Про затвердження норм коштів на представницькі цілі, рекламу та виплату компенсацій за використання особистих легкових автомобілів для службових поїздок та порядок їх витрачання".

Пізніше мер заявляв, що столичні чиновники не отримуватимуть зазначених компенсацій. "Я наголошую, що жодних компенсацій столичні чиновники за це не отримають. Я особисто це проконтролюю", - говорив тоді Черновецький.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.