Києву прикрутили газовий вентиль. Через борги


Компанія "Київтрансгаз" 13 листопада з 12:30 до 15:00 у три етапи скоротила поставки природного газу компанії "Київенерго" через борги перед компанією "Газ України", але поновила повне газопостачання о 18:00.

Через обмеження поставок було знижено тиск газу на теплоелектроцентралі-5 в обсязі 40%, на ТЕЦ-6 - 10% і, як наслідок, на 4 градуси було знижено температуру в тепломережах Києва,  йдеться у повідомленні прес-служба "Київенерго".

"Київенерго" також не дотримувалася вимоги Національної енергетичної компанії "Укренерго" щодо графіку електричного навантаження.

Станом на 13 листопада "Київенерго" має борг за газ перед "Газом України" у розмірі 96,5 млн. гривень. Кредитні зобов'язання "Київенерго" за короткостроковими кредитами становлять 260 млн. гривень, залишок з виплати кредиту Світового банку для розвитку теплових мереж - 105 млн. доларів.

Відповідно до законодавства, компенсація з міського бюджету Києва різниці між економічно обґрунтованими витратами й чинними тарифами для "Київенерго" в 2008 році становить 790,8 млн. гривень.

Станом на 13 листопада "Київенерго" фактично одержала лише 385,8 млн. гривень.

Таким чином, у розрахунках на 2008 рік компанії повинні компенсувати 405 млн. гривень.

Як відомо, раніше газопостачальна компанія "Київгаз" попереджала про можливість скорочення транспортування природного газу для компанії "Київенерго" з 10.00 14 листопада через непогашену заборгованість.

ВАТ "Київенерго" забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, транспортування й збуту теплової й електричної енергії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ