Кличко розповів, як врятувати Київ від Черновецького



Для порятунку Києва від руйнівних рішень мера Блок Кличка розробить Антикризову стратегію столиці.

Блок Кличка звернувся до Антимонопольного комітету, Комісії з контролю за цінами та РНБО, аби вони підтвердили незаконність рішень мерії щодо підвищення тарифів на комунальні послуги.

Про це заявив Віталій Кличко під час круглого столу, присвяченого темі економіки столиці.

Блок Кличка звернув увагу на те, що популізм останніх тарифних кроків мера в першу чергу вдарить по звичайних киянах - адже 10-кратне зростання тарифів для підприємств спровокує потужний ціновий стрибок на всі соціально важливі групи товарів.

"В умовах, коли керівництво держави відкладає ідею дострокових виборів до подолання кризи, столичний мер продовжує "задобрювати" своїх виборців обіцянками щасливого майбутнього та розповідями про те, що "багаті заплатять за бідних". Насправді в результаті політики мера в столиці просто стане більше бідних", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами Кличка, сьогодні замість антикризової роботи задля економічного оздоровлення в столиці ми бачимо лише ознаки хаосу. Через необґрунтоване підвищення тарифів знову блокується робота міського транспорту, а у міському бюджеті, розрекламованому мером у травні як найбільшому за всю історію Києва - дірка у 3 мільярди.

"Лікарі отримують зарплатню за серпень у жовтні, а хворих у лікарнях годують за 12 копійок на добу. І на фоні всього цього мер вирішив виставити на вулиці десятки тисяч працівників малих і середніх підприємств, які просто не витримують 10-кратного стрибка тарифів", - заявив Кличко.

Він відзначив, що за прогнозами експертів, найпотужніший удар економічної кризи на Україні припаде на січень. І для того, "щоб уникнути повного хаосу та економічного провалу в столиці, ми ще маємо 1,5 місяці, щоб змінити курс".

"Люди вже стомилися від транспортного безладу та космічних цін у магазинах: у Києві ціни на продукти та товари першої необхідності вже давно набагато вищі за ціни в більшості європейських міст, і мерія знову підштовхує їхнє зростання", - сказав Кличко.

В Блоці Віталія Кличка заявляють - мер не повинен ховатися від реальної ситуації в столиці чи приховувати її від киян.

"Ми не визнаємо платні мітинги та погрози зупинити міське метро як засоби виходу з кризи. Ми шукаємо реальні кроки для того, аби врятувати економіку столиці. Саме тому ми плануємо розробити та запропонувати киянам Антикризову стратегію столиці, яку підготує спільна робоча група депутатів від Блоку, експертів провідних аналітичних центрів та представників центральних органів виконавчої влади", - підсумував Кличко.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ