Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/491d2b3da1d69/
Українська правда
Київ

Кабміну достатньо пожертвувати мільярд, щоб у Черновецького душа не боліла

14.11.2008  08:39


Фото прес-служби Черновецького
Кабінет Міністрів повинен не кидатися політичними гаслами, а виділити 1 мільярд гривень на утримання і розвиток метрополітену.

Про це мер Києва Леонід Черновецький заявив у четвер, повідомляє прес-служба КМДА.

"Я пропоную нашим урядовцям не кидатися політичними гаслами, а закласти в бюджет 1 мільярд гривень на утримання та розвиток метрополітену. Це дасть змогу зробити метро безкоштовним для малозабезпечених киян", - сказав Черновецький.

Він відзначив, що на відміну від київської влади, Уряд не виділяє комунальному транспорту жодної копійки. В інших країнах програми оновлення рухомого складу фінансуються з держбюджету.

"Вони не шкодують сотні мільйонів євро, аби зробити транспорт зручним та безпечним", - додав мер.

За його словами, сьогодні, незважаючи на фінансову кризу,  міська влада продовжує фінансування комунального транспорту, аби захистити малозабезпечених киян від зростання вартості перевезень.

"У мене особисто весь час болить душа за тих, хто опинився зараз у злиднях. Я дав доручення своїй команді розробити програму, згідно з якою малозабезпечені люди зможуть користуватися безкоштовно міським транспортом. Зокрема, близько 100 тисяч київських пенсіонерів та ветеранів, які раніше не мали такої пільги, зможуть безкоштовно їздити в метро", - наголосив Черновецький.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.