Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/491c3cf8184da/
Українська правда
Київ

За "чорною п'ятницею" стоїть Черновецький?

13.11.2008  15:43

"Чорна п'ятниця" - новий спосіб, яким Черновецький хоче  відбілити себе в очах киян через підвищення тарифів.

Про це заявляють депутати Блоку Кличка.

"Зупинка метро, якою погрожує столична влада - небезпечне маніпулювання свідомістю киян. Метрополітен є одним зі стратегічних підприємств країни, й зупиняти його роботу не можна лише через забаганку столичного мера залякати контролюючі органи", йдеться у повідомленні прес-служби Блоку.  

За словами депутата Блоку Кличка Павла Демінського, транспортники, які виступають проти повернення тарифів, не мають жодних гарантій, що їм хоча б піднімуть зарплату за новими "економічно обґрунтованими тарифами".

"Замість того, аби працювати над проблемою ефективними цивілізованими засобами та не перекладати на плечі киян тягар нових тарифів, мер прикривається  страйками невдоволених", - сказав Демінський.   

Він відзначив, що тарифна політика міста - це повністю відповідальність мера, і під рішенням про підвищення тарифів стоїть підпис саме мера.

"Сесія від 30 жовтня не передбачала підвищення тарифів.  Тоді мова йшла про покриття витрат транспортної галузі за рахунок проїзду у 2009 році - це в першу чергу мало віддзеркалитися не на кишенях киян, а на розподілі коштів за статтями бюджету", - сказав депутат.

"Замість того, аби нахрапцем вводити сині жетони, влада мала б так само спритно змінити менеджмент метрополітену. Який досі не може зважитись на збільшення розцінок на рекламу. А від такої "нерішучості"  щомісячні втрати з одного квадратного метра площі метрополітену становлять до 300 гривень", йдеться в повідомленні прес-служби.

"Натомість, як заявляють в міськадміністрації, в прибутках підприємств доходи від реклами становлять від 0,5 до 1,5 %.  Зважаючи на таку "збитковість", пропонуємо взагалі заборонити рекламу в метро. Вагони будуть чистішими, а працівників позбавлять клопоту щодо здирання наклейок", - підсумував Демінський.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.