Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/491bd998be4e6/
Українська правда
Київ

Метро може бути безкоштовним?

13.11.2008  08:31


Фото з сайту КМДА
Керівництво метрополітену не проти, щоб підземка була безкоштовною,  якщо уряд передбачить на її утримання з державного бюджету 1 мільярд гривень.

Про це у середу заявив начальник столичного метро Петро Мірошников, повідомляє прес-служба КМДА.

Він відзначив, що метрополітен зацікавлений у тому, щоб комісія, створена першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим  якнайшвидше зробила висновки на основі достовірної інформації. 

"Об'єктивний висновок, я в цьому впевнений, буде на користь підвищення тарифів,  адже безпека пасажирів має бути пріоритетом не лише для метрополітенівців і столичної влади а й для урядовців. Ми не проти, щоб метрополітен був навіть безкоштовним. Просто у такому випадку уряд повинен знайти мільярд гривень у рік  на  його утримання і якісну роботу", - сказав Мірошников.

За його словами, заяви стосовно необґрунтованості нових тарифів на проїзд є результатом подвійних стандартів окремих політиків та урядовців. У міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського знаходяться аргументи, аби піднімати тарифи на  залізничний транспорт щоквартально. 

"Зокрема, підняття тарифів  у 2-4 рази на приміський транспорт вважається доцільним, а підняття вартості проїзду у метрополітені раз на 8 років,  чомусь, вважають необґрунтованим", - сказав начальник підземки.

Мірошников також наголосив, що урядова робоча група, що вивчає обґрунтованість підвищення тарифів на проїзд у метрополітені працює безперешкодно.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.