Новий "сюрприз" від мера – оренда землі зросте в 40 разів?


Мер Леонід Черновецький пропонує збільшити орендну плату за землю від 2 до 40 разів.  

Про це повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді.

За словами депутатів, відповідний проект рішення з'явився у вівторок на розгляді у постійній комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури.

У проекті рішення, яке запропонував на розгляд депутатам Черновецький, йдеться про те, що з 1 січня 2009 року орендна плата за землю у Києві має зрости у рази.

"Зокрема, у 3,33 рази збільшиться плата для користувачів житлового фонду та будівництва, у 2,66 разів - для виробників іграшок та спорттоварів, вдвічі - для речових ринків, у 3 рази - для продуктових ринків, у 8 разів - для постачальників телефонного зв'язку, у 4 рази - для закладів освіти та у 40 разів - на рибне та лісове господарство", йдеться в повідомленні.

Причина, яку наводить у доповідній записці щодо проекту рішення начальник Головного фінансового управління КМДА і яка має спонукати депутатів підтримати цю пропозицію Черновецького, - недофінансування бюджету на одну третину.

Депутати БЮТ у Київраді попереджають команду  Черновецького про те, що таке підвищення орендної плати за землю спровокує новий стрибок цін для киян.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ