Доходи від реклами не можуть покрити витрати транспорту?


Доходами від реклами на столичному транспорті нереально покрити витрати транспортних підприємств.

Про це заявив начальник ГУ з питань реклами Юрій Фрейдінов, повідомляє прес-служба КМДА.

"Дійсно, є така стаття у прибутках транспортних підприємств, однак вона становить лише 0,5 - 1,5 відсотка надходжень від усіх видів діяльності. І це при тому, що транспортники не здійснюють відрахувань до міського бюджету з доходів від розміщення реклами", відзначив він.

За словами Фрейдінова, для того, щоб доходи від реклами покривали витрати комунального транспорту, вартість реклами на транспорті мала б бути вищою у 950 разів, що, звичайно ж, неможливо.  

Він також спростував заяви про те, що вартість розміщення реклами на транспорті у Києві нижча ніж, скажімо, у Харкові.

"Наприклад, вартість брендування центральної столичної станції метро "Майдан Незалежності" коштує розповсюджувачам 132 тис. грн. у місяць, а станцій з меншим пасажиропотоком - близько 75 тис. грн. у місяць, тоді як у Харкові брендування будь-якої станції коштує розповсюджувачам реклами 40 тис. грн. у місяць", - зазначив Фрейдінов. 

За його словами, заклики деяких депутатів стосовно підняття тарифів на рекламу у транспорті спрямовані на те, щоб руками київської влади розчистити поле для власного рекламного проекту на транспорті.    

Фрейдінов зазначив, що київська влада не піде на згубні для підприємців кроки і не робитиме різких рухів всупереч законам економіки.     

"Українська правда. Київ"   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ