Черновецький змусить киян платити за "усілякий непотріб"?


Підхід Черновецького до поділу споживачів комунальних послуг за критеріями "підприємства грального бізнесу, стрип-клуби та усілякий непотріб", як він нещодавно сказав, аж ніяк не вписуються в закон про тарифи та комунальні послуги.

Про це заявляють у Блоці Кличка.

"Поява серед платників комунальних тарифів ще однієї, 4 категорії, - сумнівна та необґрунтована. До найдорожчої категорії мерія віднесла органи державної влади, а кишенькові організації - прикрила від подорожчання", - заявила заступник лідера фракції Блоку Кличка Наталія Новак.

"Піднімаючи тарифи для "усілякого непотребу" Черновецький захистив "своїх": рупор мерської пропаганди "ТРК "Київ" потрапив до 2 категорії платників, які найменш постраждають від мерських тарифів. Так само як і благодійні фонди, серед яких відомий годувальник столичних знедолених - фонд "Соціальне партнерство" на чолі з дружиною мера Аліною Айвазовою.  Саме цей фонд під час виборів роздавав пайки від мера", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

За словами Новак, цей фонд, а також й 7 його структурних підрозділів (нічліжка, медичний пункт, юридична служба, та інші) Черновецький дорівняв до дитячих садків. То ж Кабмін, секретаріат, супермаркети, бізнес-центри та політичні партії платитимуть за благодійність Черновецького.

"Але основний удар прийдеться по мешканцях столиці - адже саме вони заплатять за подорожчання найнеобхідніших товарів і послуг, яке почне розкручуватися після зростання комунальних тарифів для магазинів в 10 разів", - сказала Новак.

3-я категорія підприємств також виглядає "вінегретом". В ній поліклініки, хлібзаводи, СІЗО №13 разом з інтернатами. Так само незрозумілий й "набір споживачів" 4 групи, говорять депутати.

"Економічно необґрунтовано відносити до однієї групи за рентабельністю неприбуткові організації (як то районні ради, політичні партії) та надприбуткові комерційні підприємства (нічні клуби, готелі, автосалони) й стягувати з них за комунальні послуги  однаково - вдесятеро більше, ніж було", - додала Новак.

Блок Віталія Кличка вимагає від мера скасувати популістське розпорядження КМДА про "тарифи для багатих" як необґрунтоване. Воно порушує низку законів, у тому числі - Указ президента "Про концепцію ціноутворення у сфері житлово-комунальних послуг" та Постанови НКРЕ.

Зміна тарифів на опалення та гарячу воду

 1 категорія2 категорія3 категорія4 категорія

("Усілякий непотріб")
Ріст кому-нальних тарифів (в рази)Без змін1,63,6 - 3, 7510-10, 4
Група споживачівнаселеннябібліотеки, музеї, заповідники, палаци, клуби, зоопарк, архів,

ТРК"Київ", благодійні організації, "Київводоканал"
лікарні, госпіталі, поліклініки, притулки, інтернати, ВНЗ, ПТУ, РАГСи, суди, прокуратура, державні нотаріуси, СІЗО N13, військові та пожежні частини, хлібозаводиофіси партій, готелі, Секретаріа Президента, Кабінет міністрів, міськвиконком, казино, стрип-бари, автосалони, супермаркети, банки, бізнес-центри

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ