У Кличка кажуть, що столичних хворих утримують за 12 копійок на добу


Доки заступники мера чекають на 12-тисячні компенсації за свої автомобілі,  лікарні намагаються прогодувати пацієнтів на 12 копійок на добу. 

Про це заявила депутат Блоку Кличка Марія Іонова.

За її словами, саме такі асигнування на харчування в  столичних медзакладах залишила влада після перерозподілу бюджету, знявши з медицини та соціальної сфери 133 мільйони гривень. 

Іншим своїм рішенням більшість  передбачила чиновникам  12 - тисячну компенсацію за користування власними авто в службових цілях.

"В дитячій медицині столиці зараз повний хаос. Онкохворих дітей лікують в борг, також немає коштів заплатити  за  продукти та тепло.  В лікарень за комунальні борги вже забирають транспортні засоби", - сказала Іонова.  

Аби зняти з себе відповідальність за голодних пацієнтів,  в деяких лікарнях медики беруть з людей розписки з відмовою від казенних харчів. Та сама ситуація й в окремих дитячих садках - батьків просять або відмовлятися від харчування,  або платити більше.

"Замість того, аби рятувати медицину та соціальну сферу, чиновники заробляють собі на нові машини. А щоб відбілити себе перед громадою -   влаштовують показовий  розпродаж авто під мерією, обіцяючи поділитися виторгом  з бідними", - заявляють у Блоці.

Блок Кличка підтримує бажання Черновецького за рахунок економії на автомобілях мерії допомогти тим, хто потрапив в біду. В першу чергу - лікарням, а також  дитячим садкам.  

"Якщо хоча б місяць чиновники замість компенсації на свої "прекрасні автомобілі" поїздять на метро,  соціальна сфера зможе отримати щонайменше  180 тисяч гривень на місяць. Стільки вистачить одній з дитячих лікарень на погашення комунальних боргів. Заради цього Блок Кличка навіть готовий проголосувати за компенсацію на проїзд в метро  чиновникам мерії", йдеться в повідомленні прес-служби Блоку.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ