За нові тарифи на проїзд взялася прокуратура


Прокуратура Києва розпочала перевірку дотримання столичною владою законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у громадському транспорті.

Про це у середу розповів журналістам прокурор Києва Євген Блажівський, повідомляє УНІАН.

За його словами, 5 листопада столична прокуратура отримала відповідні матеріали від Антимонопольного комітету України й розпочала перевірку.

Водночас Блажівський зазначив, що прокуратура надасть лише правову оцінку такому рішенню київської влади. Висновки щодо фінансового аспекту питання мають надати інші державні органи.

Він запевнив, що прокуратура зробить свої висновки у максимально стислі терміни. 

Як відомо, КМДА видала розпорядження про підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

З 4 листопада 2 грн. коштує одна поїздка в метрополітені, якщо пасажир купує один жетон на проїзд. Проїзд у наземному транспорті коштує 1,5 грн., якщо купити квиток завчасно в кіоску, і 2 грн. - якщо купити в салоні автобуса, трамвая, тролейбуса.

4 листопада Антимонопольний комітет України звернувся до прокуратури Києва з проханням перевірити дотримання КМДА положень нормативно-правових актів і передбачених законодавством процедур щодо введення нових тарифів на проїзд у міському транспорті.

Комітет просить вжити заходів прокурорського реагування у разі встановлення порушень відповідних норм або процедур з боку міської влади та інших державних органів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ