Рішення Черновецького підняти ціни на проїзд незаконне?


БЮТ звернувся до Антимонопольного комітету України з проханням перевірити усі підстави підвищення вартості проїзду та скасувати це рішення.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фракції Блоку Тимошенко у Київраді.

Депутати переконані, що рішення київської влади підняти вартість проїзду у громадському транспорті до 2 гривень з 1 листопада незаконне.

"КМДА переконує, що підняти вартість проїзду у громадському транспорті з 1 листопада нібито вимагало рішення Київської міської ради місячної давності. Я офіційно заявляю - депутати не голосували за підвищення вартості проїзду. Це не належить до їхньої компетенції згідно з рішенням Кабінету міністрів України. І тому не потрібно зараз команді Черновецького ховатися за спини депутатів Київради",  - сказав лідер фракції БЮТ у Олександр Зінченко.

Він нагадав, що місяць тому депутати навпаки зобов'язали чиновників Черновецького тим пасажирам, хто постійно користується громадським транспортом, гарантувати можливість до кінця 2009 року їздити за ціною 50 копійок.

"Як виглядають ці гарантії сьогодні? Хіба всі пасажири змогли купити проїзні? Ви уявіть собі, що завтра робитиметься у метро? Я вже не нагадую про те, що півтора місяці тому Леонід Черновецький заявляв, що проїзд для киян не подорожчає. Словам мера вже просто ніхто не вірить", - наголосив Зінченко.

БЮТ виступає категорично проти будь-яких тарифних підвищень, в тому числі тих, які вчора з голосу було внесено мером Черновецьким на сесії щодо ЖКГ.

"Це Черновецький сказав, що вдесятеро дорожче заплатять за послуги ЖКГ "казино, бари та інші". І ключове тут саме - "інші". БЮТ не голосував за такий примітивний спосіб присвоїти собі право розділити усіх на "своїх" і "чужих". Тому що "іншими" тут стали магазини, супермаркети, перукарні, автозаправні станції тощо. І вдесятеро дорожче за житлово-комунальні послуги заплатять фактично не вони, а прості кияни - через дорожчі продукти та одяг, бензин, телефонний зв'язок, стрижки, манікюр та інші послуги", - наголосив Зінченко.

За його словами, зараз закінчилися бюджетні гроші, тому на сесіях протягуються сумнівні рішення.

"Це називається догосподарювалися! Бюджетні гроші скінчились, і з голосу на сесіях протягуються сумнівні та незаконні рішення", - сказав Зінченко.

Фракція БЮТ терміново вимагає від мера Черновецького особистого звіту про стан виконання бюджету Києва на 2008 рік за результатами 9 місяців та переліку дій, які КМДА вживатиме для покращення ситуації із його наповненням.

Депутати від БЮТ також нагадали, що Антимонопольний комітет України заборонив "Київському метрополітену" збільшувати вартість проїзду для пасажирів, аргументуючи це тим, що це підприємство - монополіст з перевезення у підземці столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ