У Черновецького подбають, щоб у столиці не було туніядців


Міська влада сприятиме зайнятості столичного населення.

Відповідне рішення було прийняте на сесії Київради у четвер, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За ловами співголови фракції Блоку Черновецького Алли Шлапак, проект "Зайнятість населення" буде спрямований на вирішення низки важливих питань, зокрема запобігання зростанню безробіття.

"Програма спрямована на вирішення важливих для розвитку столиці питань, і, перш за все, таких, як запобігання зростанню безробіття внаслідок структурної перебудови економіки та впливу світової фінансової кризи", - сказала Шлапак.

Вона відзначила, що в рамках прогами буде надана відповідна підтримка особам з обмеженими фізичними можливостями, молоді, жінкам, а також людям, що втратили роботу.

Програмою передбачено, зокрема, заходи з легалізації зайнятості та детінізації виплат заробітної плати, включаючи проведення Державною податковою адміністрацією організаційної роботи щодо підвищення рівня виплат заробітної плати найманим працівникам до середньогалузевого рівня.

Особлива увага приділена задоволенню потреби у професійному навчанні, перекваліфікації вивільнених працівників, інформаційного та організаційного забезпечення пошуку роботи.

З метою попередження молодіжного безробіття в місті буде продовжено проведення моніторингу працевлаштування випускників вищих начальних закладів. А також співпраця з роботодавцями щодо залучення молоді на підприємства міста, в тому числі через надання дотацій, підвищення відповідальності керівників навчальних закладів за працевлаштування випускників.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ