Збільшення тарифів для підприємств ляже на плечі киян?


Підвищення тарифів на компослуги для підприємств потягне за собою стрімке подорожчання продуктів харчування, і кияни будуть вимушені купувати одяг та інші товари промислової групи за космічними цінами. 

Про це заявила заступник лідера фракції Блоку Кличка Наталія Новак.

"Обґрунтування 10 та 5-кратного підвищення у Черновецького "залізні" - мовляв, платитимуть казино та ресторани, а пересічного громадянина це підвищення не торкнеться. Але ж він забуває, що Київ - це не суцільний Лас-Вегас", - сказала Новак.

За її словами, газ, світло й  вода стане дорожчою і для  продовольчих  та промислових магазинів й фірм, торкнеться сфери послуг: хімчисток, заправок, перукарень, ательє, аптек.

"Весь тягар за таке непродумане підвищення знову ляже на пересічного киянина. Обіцянки поки що не чіпати населення в тарифному питанні  - черговий піар-хід мера", - переконана Новак.

Вона наголосила, що Блок Кличка  не підтримав рішення Київради про збільшення тарифів для підприємств на комунальні послуги.

"Черновецький прийшов сьогодні на сесію лише  заради  внесення з голосу одного питання - затвердити нові тарифи та придушити ними  підприємців. Ми за необґрунтовані тарифи просто з неба, без пояснювальної записки голосувати не можемо", - сказала Новак. 

За її словами, без економічного обґрунтування, поспіхом, проводити такі важливі питання неможливо.

"Адже нам не було представлено ані списку підприємств, ані точних розрахунків. Й незрозуміло, які фірми та компанії  Черновецький вважає "високорентабельними", та чому для них плата збільшиться саме в 10, а не в 8 або 15 разів", - заявили в Блоці Кличка.

Блок вимагає від влади обґрунтування нових тарифів та чіткого визначення їх платників.

"Позиція мера, що "багаті мають заплатити за бідних" дуже сумнівна.  В усьому цивілізованому світі люди платять лише за отримані ними послуги, незалежно від їхнього матеріального статку. А соціально незахищені верстви населення отримують з бюджету дотації", - підсумувала Новак.    

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ