Підприємці просять захистити їх від Черновецького


Київські підприємці просять захистити малий і середній бізнес столиці від політики діючого міського голови Леоніда Черновецького. З відповідним офіційним листом Рада підприємців при Кабміні звернулася до лідерів усіх депутатських фракцій в Київраді.

Про це розповіла голова Ради підприємців Оксана Продан, повідомляє УНІАН.

За її словами, останнім часом київська міська влада вдається до системних і комплексних дій зі знищення малого і середнього бізнесу.

"Монополізація так званих "малих архітектурних форм", наміри ввести збір на утримання і експлуатацію господарських об`єктів, проект збільшення вартості комунальних послуг, постійне збільшення розміру орендної плати - все це вписується в малоперспективну для столичного бізнесу, систематичну роботу влади", - сказала Продан.

Вона переконана, що бажання міської влади "видавити на свої потреби з бізнесу останню копійку, іноді - всупереч чинному законодавству", приведе до того, що спочатку місто втратить підприємства, потім - сферу обслуговування, а потім - робочі місця і податкові відрахування до бюджету.

"Ми просимо депутатські фракції в Київраді не голосувати за рішення, які шкодять економіці міста, а також допомогти бізнесу налагодити соціальний діалог з місцевою владою", - прокоментувала Продан звернення до депутатів міськради.

Крім того, за її інформацією, Рада підприємців ініціюватиме ухвалення нормативних актів зі спірних питань на рівні Кабміну і профільних міністерств. Це, на думку голови Ради підприємців, зробить неможливими спроби місцевої влади - як Києва, так і інших міст - "тиснути" на бізнес.

До Ради підприємців при Кабміні входить 68 представників об`єднань і асоціацій. Співголовою Ради є прем`єр Юлія Тимошенко.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ