У Черновецького вимагають пояснити, куди він тринькає бюджет


Фракція БЮТ запросила особисто мера Леоніда Черновецького на засідання Київради для звіту про виконання бюджету столиці на 2008 рік за результатами 9 місяців.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба фракції Блоку Юлії Тимошенко.

"БЮТ хоче особисто від міського голови почути, чому депутатам Київради доводиться постійно вносити зміни до бюджету? Це питання вже голосувалося у залі на сесіях 2-го і 16 жовтня, а завтра - знову у порядку денному", заявляють у БЮТ.

За словами бютівців, за регламентом переглядати кошторис столиці депутати мусять один раз на три місяці, а не тричі - за один місяць.

"Може, бюджет просто непрофесійно складений. Тоді Черновецький мусить відкрити усі карти перед киянами і зробити кадрові висновки", - говорять у Блоці.

"Блок Юлії Тимошенко вважає, що команда чинного мера Черновецького безвідповідально поставилась до виконання своїх обов'язків ще на етапі написання бюджету Києва на 2008 рік.

Наприклад, на відшкодування різниці житлово-комунальних тарифів влада на початку року заклала у бюджет Києва 158 мільйонів гривень. При цьому лише "Київенерго" було обіцяно вчетверо більшу планову компенсацію - 625 мільйонів гривень", йдеться в повідомленні.

"І тепер депутатів кожну сесію примушують вносити зміни, ще й звинувачують в усіх смертних гріхах уряд. Як пояснити таку закладену самим Черновецьким невідповідність?" - кажуть у БЮТ.

За даними, які є у бютівців, планові надходження до бюджету Києва станом на жовтень 2008 року вже не виконуються майже на 1 млрд. гривень (заплановано 68,2%, а надійшло 63,4%). При цьому, головне фінансове управління КМДА пропонує депутатам збільшити компенсацію прогнозованої різниці у тарифах для "Київенерго" до 741 млн. 201 тис. грн..

Збільшення компенсації, за словами депутатів, має відбуватися за рахунок зменшення видатків на охорону здоров'я, на соціальний захист, на транспорт та освіту.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ