Шевченківський район визнаний найкращим в столиці


Шевченківський район столиці визнаний найкращим за рівнем надання послуг мешканцям.

Про це у вівторок повідомили експерти Міжнародного центру перспективних досліджень за результатом дослідницького проекту "Оцінка якості міських послуг у Києві. Визначення найкращого району".

З 1 по 27 жовтня вони опитали 4 тисячі киян Їм запропонували оцінити роботу районної влади у восьми магістральних напрямках життєдіяльності району і поставити відповідним районним службам оцінку за п'ятибальною шкалою, повідомляє прес-служба Шевченківської райради.

Мешканці оцінювали комунально-побутову сферу, роботу міського пасажирського транспорту, роботу закладів охорони здоров'я та освіти, діяльність районної влади у вирішенні особистих проблем громадян, доступність магазинів, аптек тощо.

Кожна з цих категорій отримала відповідну оцінку мешканців і на цій основі був визначений показник успішної роботи районної влади з точки зору мешканців.

За результатами дослідження, особливо схвальну оцінку громадян отримала діяльність районної влади в галузі освіти, надання адміністративних, культурно-спортивних, комунально-побутових послуг, а також у сфері надання послуг дітям.

Головною проблемою в районі, на думку мешканців, є якість надання торгових та медичних послуг.

"Приємно, що наш район другий рік поспіль отримує почесне звання - найкращий в столиці", - підкреслив голова Шевченківського району Віктор Пилипишин.

Одночасно МЦПД поцікавився і думкою киян щодо можливого скорочення районів Києва. Виявилося, що 64,2% мешканців вважають, що у результаті скорочення районів якість послуг тільки погіршиться.

15,5% респондентів думають, що цей процес суттєво не вплине на їх життя, 5% опитаних не змогли дати відповіді на питання і лише 15,4% киян цілком підтримують ініціативу міської влади.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ