Черновецький порушив п’ять справ проти "неугодного" голови


Проти голови Подільської райадміністрації Євгена Романенка мер Києва Леонід Черновецький ініціював порушення п'яти кримінальних справ.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

"У Подільському районі голова примудрився одночасно приписатися у п'яти областях України. Проти нього за моєю ініціативою порушено 5 кримінальних справ, але якимось чином він з'являється на робочому місці, якимось чином він домовляється з сумнівними суддями і його продовжують тримати на своєму посту", - наголосив мер.

Водночас він пообіцяв, що все-таки розбереться з таким нечесним головою.

"На днях ми реалізуємо усі мої владні повноваження, і я обіцяю подолянам, що вони будуть жити у нормальних умовах з порядним, моральним головою адміністрації", - додав Черновецький.

Мер також назвав найгіршими районами у столиці Дніпровський і Подільський, але наголосив, що такий його висновок пов'язаний з суб'єктивними причинами.

"Але це пов'язано з суб'єктивними причинами. Справа в тому, що в результаті бездарної політичної реформи я не маю влади призначати голів адміністрацій і вони призначаються політичним мотивом - їх вибирають депутати", - сказав Черновецький.

За його словами, він вжив низку енергійних заходів для того, що б зняти невдалих голів районів, але вони почали судитися з мером.  

"У результаті вони, маючи гроші від отримання хабарів, сьогодні судяться зі мною у різних судових інстанціях. І суди забороняють мені сьогодні знімати цих людей, хоча влади я їм не даю. Тому ці райони найгірші", - сказав столичний градоначальник.

За його словами, вони погано прибирають сміття , вони не мають можливості у повній мірі розпоряджатися грошима, "бо ми не віримо, що  ці гроші підуть за призначенням і будуть використані для простих людей".

"Влада у цих районах дестабілізована і це велике горе", - сказав мер.

Водночас серед найкращих столичних районів мер назвав Печерський і Шевченківський. 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ