У Києві знесуть будинок, який постраждав від вибуху


Міська влада вирішила знести житловий будинок по вулиці Червоноткацькій, 16 у Дніпровському районі.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації, повідомляють "Українські новини".

Як відомо, ця будівля постраждала від вибуху побутового газу й пожежі в 2005 році. Тож адміністрація пояснює необхідність знесення будинку його незадовільним технічним-санітарно-технічним станом.

У зв'язку з цим КМДА вирішила прийняти будинок у комунальну власність і закріпити його за комунальним підприємством з утримання й експлуатації житлового фонду спеціального призначення "Спецжитлофонд".

Підприємство разом у Дніпровською райдержадміністрацією мають відселити мешканців будинку за рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету.

Після цього "Спецжитлофонд" має одержати дозвіл на знесення і право користування землею під будинком. Потім підприємство може знести будинок, розробити проект будівництва нового будинку на місці знесеного й побудувати його.

Як відомо, 24 вересня 2005 року 1 чоловік загинув і 5 були госпіталізовані через вибух побутового газу з подальшим загорянням в одній із квартир будинку на вулиці Червоноткацькій, 16.

У результаті вибуху було ушкоджено 20 квартир, 9 з них непридатні до подальшого проживання.

Київміськадміністрація вирішила відселити мешканців з аварійної частини будинку, виконати протиаварійні роботи й виплатити одноразову допомогу мешканцям будинку для відшкодування втраченого майна.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ