За збиті блокіратори можна піти під суд?



Фото "Сегодня"
У випадку пошкодження блокіратора, на автомобіліста-порушника подаватимуть до суду.

Про це заявила заступник директора КП "Київтранспарксервіс" Ірина Догадаєва, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Пристрої для блокування належать до комунальної власності міста, тому у випадках їх пошкодження підприємство одразу подає до суду на порушників", - сказала вона.

Догадаєва відмітила, що у європейських містах також використовують блокіратори, евакуатори і звдяки цим пристроям міська скарбниця постійно поповнюється.

"На Заході ніхто не сперечається, сплачувати штраф чи ні. Там ця система вже давно відпрацьована. Якщо водій проігнорує оплату, ставку пені подвоять. І так доти, доки судді не відберуть машину і не продадуть її", - сказала заступник директора підприємства.

Догадаєва з сумом акцентувала, що у нас, на жаль, ще немає такої судової системи, яка б дозволила такими методами боротися з порушниками.

Наразі, відповідно до нового розпорядження міської влади, автовласнику, який користується послугою паркування автомобіля, відводиться 5 безплатних хвилин для придбання абонементного талона.

Блокують же авто лише у двох випадках: за паркування в місцях, де встановлено знаки, які забороняють стоянку, і за порушення умов порядку оплати. Тобто коли прострочено час або порушено режим роботи місць платного паркування.

"Оператор, який блокує автомобіль порушника, складає відповідний акт у двох примірниках. У ньому вказано дані оператора, який встановив блокіратор, його ім'я, прізвище та особистий підпис, координати, за якими треба звернутися для зняття блокуючого пристрою, та час і причину його встановлення. Один примірник акта розміщують на видному місці авто, другий - залишається у паркувальника", - пояснила Догадаєва.

 Вона також наголосила, що для боротьби із недобросовісними власниками автомобілів, котрі продовжують паркувати свої машини, де заманеться, столична влада планує збільшити кількість спеціальної техніки для блокування коліс та транспортування авто на штрафмайданчики.

Зокрема, "Київтранспарксервіс" додатково закупить 100 нових евакуаторів та 1000 блокіраторів коліс. Окрім цього, на підприємстві зросте й кількість працівників служби блокування.

За словами Догадаєвої, нові пристрої сучасніші й надійніші в експлуатації.

"Дехто намагався їх і ламати, і збивати, але марно. Тож ліпше сплатити за стоянку 3, 5 чи 7 грн і не створювати собі додаткових проблем", - зазначила вона.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ