Даішники розпочали полювання на "лису шину"



Фото "України молодої"
Працівники ДАІ оголосили чергове полювання на маршрутників. Цього разу виловлюють на київських дорогах тих, хто не підготував свою машину до роботи в зимовий період.

Даїшники кажуть, що такі ревізії проводять, щоб попередити аварійність та зміцнити транспортну дисципліну самих водіїв, повідомляє ТРК "Київ".

Непереливки буде кожному,  хто спробує на так званій "лисій" шині перевозити людей, наголошують Даїшники.

За словами старшого державтоінспектора Володимира Олійника, стерті протектори, одне з найчастіших порушень, яке фіксують під час подібних рейдів. За нього й покарання суворе.

"За резину, якщо резина не відповідає, знімаємо державні номерні знаки, забороняємо експлуатацію автомобіля. Аби повернути свої номери, водієві доведеться не тільки сплатити штраф, а й відправити автівку на станцію діагностики, для повної перевірки", - сказав Олійник.

Він відзначив, що операція "Перевізник" - це не лише перевірка стану готовності маршруток до зими. Не проходять повз увагу інспекторів й інші порушення, яких допускаються водії та власники машин.

"Серед основних: несправність запасних виходів, неукомплектованість засобами пожежегасіння та відсутність медаптечки. Як зазвичай, перевіряють і на наявність усіх необхідних документів - техпаспорта і довідки від лікаря про фізичний стан. Про останню, до речі, деякі водії, навіть і не чули", - сказав Олійник.

Після перших днів перевірок, інспектори вже відзвітували про позитивний результат роботи.

За їхніми спостереженнями, порушників уже стало менше. Втім закінчувати рейд не планують - щодня до 14 листопада, виходитимуть на полювання маршруток-порушників.

Окрім того, перевірятимуть не лише на маршрутах, а й безпосередньо на автогосподарствах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ