На Жуковому заборонили вирубувати дерева


До такого рішення у прокуратури прийшли після перевірки на Жуковому острові, повідомляє прес-служба відомства.

Як відомо, Київрада ще в 2006 році передала ТОВ "АВ-Медгруп" у довгострокову оренду на 10 років земельну ділянку загальною площею 6 га для влаштування реабілітаційно-оздоровчого центру та зони відпочинку.

Згодом Київміськадміністрація дозволила землекористувачу знести 2179 дерев та 3079 кущів, для чого у липні 2008 року був виданий відповідний ордер.

Прокуратура перевірила законність рішення Київради про відведення цієї земельної ділянки на Жуковому острові і прийшла до висновку, що воно було прийнято незаконно. За таких обставин прокуратурою на вказане рішення принесено протест.

Оскільки дія рішення Київради про відведення вказаної земельної ділянки зупинена, то з метою недопущення знесення значної кількості зелених насаджень прокуратура опротестувала розпорядження Київської міськадміністрації про надання дозволу на знесення цих насаджень.

На даний час призупинено дію ордера на знесення зелених насаджень на Жуковому острові, про що поінформовано землекористувача - ТОВ "АВ-Медгруп", Державну екологічну інспекцію в місті Києві та інші контролюючі органи.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ