Даішникам заборонили виходити на роботу з грошима



Фото 3school.te.ua
Працівникам ДАІ, які працюватимуть на патрульних маршрутах, заборонено мати при собі будь-яку валюту і не більше 100 грн.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє УНІАН.
 
Також, за його словами, передбачена сувора відповідальність за пошкодження приладів відеофіксації правопорушень і за роботу у місцях чи відрізках дороги, які не вказані в маршруті патрулювання.

Міністр відзначив, що головне завдання працівників ДАІ - за два-три наступні місяці довести жорсткість нового закону щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Закон має стосуватися кожного правопорушника, незалежно від його статусу чи посади.

"Всі однаково мають відповідати за порушення правил дорожнього руху. Це ключ до підтримки населенням наших дій, зміни іміджу міліції. За останній місяць після прийняття змін до закону практично у кожному регіоні України відзначається зниження кількості порушень правил дорожнього руху і, відповідно, зменшення їх прикрих наслідків", - сказав Луценко.

Він відмітив, що люди психологічно готові до відновлення дисципліни на дорогах.

За словами міністра, в ідеалі працівник ДАІ надалі має займатися виключно відеофіксацією порушень без зупинки транспортних засобів. Тому він поставив завдання перед працівниками регіональних підрозділів ДАІ максимально забезпечити наряди відеотехнікою, яка фіксуватиме правопорушення.

Як повідомлялося, раніше було прийнято закон про підвищення штрафів за недотримання правил дорожнього руху.  Закон набирає чинності через 16 листопада.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ