У Черновецького вигадали нові методи здирництва з киян?


Під виглядом благоустрою Київська міськадміністрація намагається позбавити киян земельних ділянок та запровадити податок на витяжки і кондиціонери.

Про це заявив депутат Блоку Кличка Валерій Карпунцов, повідомляє пре-служба Блоку.

За його словами, проект рішення правила благоустрою столиці, який міська влада намагається "протягнути" на сесії Київради, запроваджує нові механізми здирництва з киян.

"Про забезпечення прав та інтересів мешканців столиці в документі не йдеться. Проект правил благоустрою - це ширма для запуску потужного механізму перекачування грошових потоків в кишені чиновників та наближених до влади компаній", - сказав Карпунцов.

Він відзначив, що столична влада хоче, аби кияни в обов'язковому порядку отримували дозволи на встановлення кондиціонерів, супутникових антен, витяжок та заміну дверей і вікон. А також прагне, щоб люди узгоджували з чиновниками облаштування дитячих і спортивних майданчиків у дворах.

"Складна і заплутана процедура призведе то того, що кияни будуть йти в обхід та даватимуть хабарі", - вважає Карпунцов.

За його словами, ще одним троянським конем проекту "Правил благоустрою" є земельне питання. Зокрема така новація як "віднесення присадибних ділянок до об'єктів благоустрою".

"Фактично порушується право приватної власності на землю та принцип недоторканності приватної власності, а у випадку орендованих ділянок нові Правила благоустрою можуть відкрити дорогу для рейдерського захоплення орендованих ділянок", - попередив Карпунцов.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ