Київ рівнятиметься на Берлін і Париж



Фото з сайту "Архітектурного союзу"
Столична влада вивчає передовий досвід містобудування з метою розробки якісного Генерального плану Києва.  Зокрема, заплановано спілкування столичних фахівців з архітекторами європейських мегаполісів.

Незабаром планується відвідання київською делегацією Берліна, Лондона, Відня, Парижа. А нещодавно делегація Києва вивчала досвід Москви у плануванні розбудови міста, повідомляє прес-служба КМДА

За словами начальника Головуправління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Василя Присяжнюка, протягом 14-15 жовтня делегація київських фахівців зустрілася з провідними російськими архітекторами.

Вони поділилися власним досвідом розвитку міста, розробки та реалізації рішень генерального плану, розвитку транспортної та інженерної інфраструктури, реконструкції кварталів застарілої забудови та реновації промислових територій.

"Обговорювались проблемні питання, які доводиться вирішувати багатьом великим містам. Зокрема вивчався досвід розвитку та організації транспортної мережі Москви, пошуку територій для нового житлового та громадського будівництва, збереження актуальних для міста промислових підприємств, досвід комплексної регенерації кварталів старої забудови, збереження рекреаційних, ландшафтних та паркових зон", - зазначив Присяжнюк. 

За його словами, з російськими колегами обговорювались питання реалізації інвестиційних проектів у розбудові Москви, досвід яких планується використати при розробці Концепції розвитку Києва та нового Генерального плану української столиці.  

Також визначили перелік спеціалістів, які могли б взяти участь як консультанти при розробці нового Генплану та домовилися про робочі зустрічі на рівні фахівців профільних інститутів та КО "Центр містобудування та архітектури" з приводу обговорення конкретних завдань розвитку Києва.

"Загалом, спілкування з російськими фахівцями я вважаю плідним та корисним. Досвід Москви, як і досвід Лондона, Берліна, Парижа та інших європейських столиць допоможе Києву у розробці якісного генплану", - сказав Присяжнюк.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ