Не вивіз сміття – віддавай землю!



Міська влада збирається вилучати земельні ділянки у недобросовісних орендарів, що не прибирають за собою сміття.

Про це під час перевірки Печерського та Голосіївського районів Києва заявив в.о. начальника ГУ з контролю за благоустроєм Віктор Кунц.

Він відзначив, що місцеві керівники продемонстрували вміння оперативно готуватися до перевірок. Адже гори побутового сміття, які ще зранку височіли у деяких місцях, на момент перевірки були ліквідовані.

Однак комісія все ж виявила захаращені ділянки, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами Кунца, як правило, проблеми з благоустроєм виявляються на ділянках, які віддані в оренду.

"Подібна проблема є в усіх десяти районах столиці, а у Голосіївському таких місць чи не найбільше. До таких орендарів міська влада застосовуватиме жорсткі санкції. Будемо подавати проекти рішення на Київраду, щоб такі земельні ділянки вилучалися", - зазначив Кунц.

Ще одним головним болем, спільним не лише для Голосіївського та Печерського, а й для інших районів міста є незаконно встановлені рекламні конструкції.

Наразі, за словами заступника мера Володимира Головача, створена спеціальна комісія, яка має знайти шляхи вирішення проблеми нелегальної реклами у місті.

Головач відзначив, реклама нерідко незаконно розміщується на будинках. У цьому, як правило, винні власники - балансоутримувачі будинків, які надають площі під розміщення реклами.

Через неприбране сміття можна вратити орендовану земелю 

"Надходження від цього до бюджету або мізерні, або взагалі відсутні", - зазначив заступник мера.

Загалом же роботи, заплановані на період місячника з благоустрою, і Голосіївський, і Печерський райони виконали майже на 80 відсотків, а всі недоліки у своїй роботі, на які вказала комісія, районні чиновники пообіцяли усунути.

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ