Куріння стане дорогим задоволенням


На тих, хто любить палити на вулиці, чекає неприємний сюрприз. Штрафи за куріння у громадських місцях хочуть підняти вдвічі.

Депутати Київради на наступному засіданні 30 жовтня планують звернутися до Верховної Ради, Кабміну та президента з проханням переглянути суми адміністративних штрафів. 

Таким чином штрафи для недисциплінованих курців мають бути збільшено від 2 до 10 неоподаткованих мінімумів, що в свою чергу буде становити від 34 до 170 грн., а при повторному порушенні протягом року адміністративний штраф буде сягати від 170 до 240 грн.

У такий спосіб міська влада сподівається і зменшити кількість киян, що мають шкідливу звичку, і поповнити міський та загальнодержавний бюджети, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами співголови фракції Блоку Черновецького Алли Шлапак, штрафи за тютюнокуріння у громадських місцях мають бути збільшені до рівня, який зробить порушення невигідними.

"Мета нашого проекту - навчити киян бути відповідальними перед своїм майбутнім, перед своїми дітьми. Ми маємо захистити їх не тільки від шкідливого впливу диму тютюну, а й від негативного прикладу", - сказала Шлапак. 

"Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ