У Міноборони пояснили, чому під Києвом з'явилася військова техніка



Фото Дмитра Ларіна
У вівторок близько 14години на Бориспільскій трасі у напрямку Києва утворилася колона з військової техніки довжиною близько 0,5 км.

Як повідомили в управлянні прес-служби Міністерства оборони, переміщення техніки Збройних сил України пов'язані з виконанням планів бойової підготовки, повідомляє УНІАН.

"Як уже неодноразово повідомлялося, 17 жовтня у Дніпропетровській області завершилася активна фаза двоступеневого командно-штабного навчання з Об'єднаним оперативним командуванням ЗСУ та 6-м армійським корпусом Сухопутних військ ЗСУ "Рішуча дія - 2008", повідомили у Міноборони.

На даному етапі усі військовослужбовці, озброєння та техніка, які залучалися до проведення цього масштабного навчання, повертаються до місць постійної дислокації по всій території України.

Колони військової техніки рухатимуться територією Київської, Житомирської, Полтавської, Вінницької та інших областей. Вони супроводжуються підрозділами Військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у ЗСУ.

У Міноборони також нагадали, що загалом до командно-штабного навчання "Рішуча дія - 2008" було залучено понад 4500 військовослужбовців та понад 1000 одиниць озброєння і військової техніки.

Як відомо, раніше деякі ЗМІ повідомляли, що "на трасі Бориспіль-Київ вишикувалася велика колона військової техніки, у складі якої, зокрема, бронетранспортери, польові кухні, а також жива сила".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ